Activiteiten

Kringdag de Achterhoek

 

 

Schuttersvereniging Willem Tell, in 1898 opgericht met als doel om kermisfeesten te organiseren, heeft zich in haar uitgebreide geschiedenis onmiskenbaar in de (silvoldse) gemeenschap vast geworteld. Anno 2018 is de vereniging ten opzichte van haar beginjaren flink veranderd. Tegenwoordig bestaat de schuttersvereniging uit vier onderafdelingen, te weten: de drumfanfare, de schietsport, de vendeliers en een seniorenafdeling. Het keurkorps zijn de geüniformeerde leden van diverse onderafdelingen, samen met de commandant, tamboer-maitre, schutters, vaandeldrager en natuurlijk het symbool van onze vereniging, Willem Tell en zoon.

Het portfolio aan activiteiten is in de afgelopen jaren sterk uitgebreid. Naast de organisatie van één van de meest drukbezochte kermissen in het jaar, treedt de vereniging regelmatig aan bij activiteiten in en rondom de gemeente en huisvest zij diverse andere verenigingen in het verenigingsgebouw, dat vooral met de hulp van vrijwilligers is gebouwd. Hierbij kunt u denken aan een schilderclub, een houtsnijclub, een schietvereniging en een egerländer blaaskapel. De vereniging is ook erg trots op de huisvesting van de voedselbank, waardoor zij indirect een bijdrage kan leveren aan het welzijn van de medemens in de gemeenschap. Een verantwoordelijkheid die wij als vereniging zeer serieus nemen.

In 2018 bestaat onze mooie vereniging 120 jaar en wat is er nou een mooiere manier om dit samen met andere verenigingen op een schuttersconcours te vieren? Het is namelijk niet alleen een dag deze verjaardag te vieren, maar het is ook een dag waarop tradities en schutterscultuur gedeeld worden met de gemeenschap om ervoor te zorgen dat de schutterscultuur ook blijft voortbestaan. We zijn trots, dat we op deze dag 20 verenigingen mogen ontvangen!

Met dank aan ons bestuur, onze vrijwilligers en alle anderen die ons in de voorbereiding op alle mogelijke manieren hebben ondersteund, hebben we onze uiterste best gedaan om voor u als deelnemende vereniging of bezoeker een mooie dag neer te zetten.

Wij wensen alle deelnemende korpsen onder ons motto: Broederschap, Trouw en Dienstbaarheid een sportieve, maar vooral gezellige dag toe! Onze bezoekers wensen wij veel plezier bij het toekijken van dit mooie kleurrijke spektakel.

Martijn Heister
Voorzitter Willem Tell Silvolde