De drumfanfare

De drumfanfare bestaat al meer dan 60 jaar. Bij deze afdeling is er in de loop der jaren veel veranderd. Men ging van klaroen over op trompetten, en van geen noten naar heel veel noten. Het hele repertoire werd aangepast. Er kwam een bas en meerdere tuba's bij. Daarom werd de naam "Tamboer- en Pijperkorps" veranderd in Drumfanfare.

Deze transformatie ligt al een gehele tijd achter ons. Inmiddels is de Drumfanfare naar een behoorlijk niveau gegroeid. Hier wordt elke maandagavond hard aan gewerkt om een zo breed mogelijk repertoire te kunnen spelen. Door de veelzijdigheid is er voor ieder lid van de Drumfanfare wel een favoriet nummer.

De Drumfanfare verzorgt ook een blokfluitopleiding. Deze blokfluitopleiding is geheel gratis (incl. blokfluit en lesmateriaal).  Na de blokfluit wordt er gekeken naar een instrument. Het is zelfs mogelijk om direct op een instrument te gaan studeren.

Er is veel mogelijk binnen de afdeling Drumfanfare. Wat nog niet is kan nog komen, een afdeling die voor vernieuwing en verfrissing openstaat.