Oud nieuws

 

Lotnummers verloting schiettoernooi

Tijdens het jaarlijkse schiettoernooi is er wederom een verloting gehouden. op de volgende nummers is een prijs gevallen.

Roze: 39 - 74 - 149 - 160
Groen: 52 - 81 - 175 - 253 - 316

U kunt de prijzen ophalen bij.
H.J. Angenent
Siebelinkstraat 5 Silvolde
Tel.: 0315 - 327078

 

Boek Willem Tell bijna op de markt

Al jaren zijn enkele leden van Willem Tell bezig alle ins en outs van de vereniging op papier te zetten. Vanaf de oprichting in 1898 tot en met het jaar 2010 wordt het hele verloop van de vereniging omschreven. De omschrijvingen worden ondersteunt door meerdere unieke foto's. De dikte van het boek is een beetje uit de hand gelopen. Gedacht werd om een pagina of 140 te vullen. Echter de informatie en het materiaal dat voor handen was, heeft er toe geleid dat het boek maarliefs 280 pagina's dik is geworden. op dit moment is het bestuur en de makers druk bezig om het financiële plaatje rond het drukwerk voor elkaar te krijgen. Er wordt geprobeerd om het boek voor een mooie prijs aan te bieden zodat deze voor iedereen toegankelijk is.

Wilt u ook in het bezit komen van dit boek dan kunt u zich binnenkort inschrijven. Wanneer u zich heeft ingeschreven (en natuurlijk betaald) krijgt u het boek voor een gereduceerde prijs. Wanneer u het boek later wilt aanschaffen zal die prijs iets hoger uitkomen. Wat de prijzen worden zult u binnenkort hier te lezen krijgen.

 

Uitwisseling Mehrhoog wederom geslaagd

Het jaarlijkse uitwisselingsprogramma van de besturen van Willem Tell en Schützenverein Merhoog is weer achter de rug. 29 oktober kwamen de vrienden uit Duitsland met een grote bus vol richting Silvolde. Met twee nieuwe bekers waarom deze geschoten dient te worden. De mannen gaan de strijd aan met de mannen, en de vrouwen met de vrouwen. Na een leuke en fanatieke strijd zijn het wederom de Duitse mannen die de beker mee naar huis mogen nemen. Bij de vrouwen echter verliep het anders. De Hollandse dames vonden de beker ook mooi en wonnen deze dan ook prompt. Een mooie overwinning voor onze vrouwen. De avond werd opgevrolijkt door enkele oudhollandse spelen. Tegen 10 uur werden we allemaal verwend doormiddel van een lekker hapje.

Deze ingredienten zorgden ervoor dat het wederom een hele gezellige avond was.

KLIK HIER voor foto's

Mario Peters nieuwe schutterskoning Kermis 2011

De nieuwe koning is weer bekend. Mario Peters haalt na ongeveer 120 schoten de vogel naar beneden. Bij de jeugd is het Danny Verhey is zich jeugdkoning mag noemen. Bij het knuppelen wist Celinke Kraan de romp naar beneden te halen. Alle ingredienten waren aanwezig op deze zonnige dag.

KLIK HIER voor foto's

 

 

Keizerschieten 2011

Op zaterdag 9 juli 2011 heeft Schuttersvereniging Willem Tell Silvolde voor de tiende maal het Keizerschieten georganiseerd. Een driejaarlijkse vogelschieten, waarbij de huidige en oud-Koningen van de Silvoldse kermis met elkaar de strijd aan kunnen gaan voor de titel van “Keizer”.
Deze dag begon met een muzikale rondgang door het dorp, waarbij een aantal van de koningen zich aan hebben gesloten bij de stoet. Eenmaal rondgetrokken door het dorp werd bij terugkomst bij het Clubgebouw, onder het genot van een kopje koffie en een broodje de dag officieel door de voorzitter geopend. Na de koffie  is voor de aankomende keizer en huidige koning en oud-koningen een muzikale en vaandelhulde gebracht, waarna er met het schieten begonnen kon worden.
Na het openingsschot door de beschermheer en tot vier maal toe kermiskoning, Dhr. Bart Nijman, laaide de strijd tussen dertien oud-koningen en de huidige kermiskoning op. Veertien deelnemers met één doel, nogmaals de vogel naar beneden halen om de titel van “Keizer 2011” te bemachtigen.  
Na 22 schoten is de hals naar beneden gehaald door Johnny van Ree. Slechts drie schoten later, bij schot 25 was de linker vleugel voor Jan Berendsen. Bij het 49e schot kon Aloys Bussink, met een beetje hulp van de weergoden, de rechter vleugel aan zijn CV toevoegen. Bij het 175e schot viel de romp en mocht Joop Striekwold, koning in 1975, zich als tiende keizer, Keizer van 2011 noemen en drie jaar lang met trots de versierselen dragen.

 

De vrijwilligers zijn er wel!

Koninginnedag 2011 gaat in de boeken als goed verlopen. Echter voor velen dorpsgemeenschappen is er geen Koninginnedag meer. Vanwege het gebrek aan vrijwilligers is het onmogelijk om nog wat op poten te zetten tijdens deze nationale feestdag. Ook in Silvolde is er sinds lange tijd niets meer  georganiseerd  tijdens Koninginnedag.  De oorzaak hiervan moet alleen niet gezocht worden in de vrijwilligers. Deze zijn er, in de vorm van Schuttersvereniging Willem Tell, genoeg. De teruglopende animo van de Silvoldse bevolking en de daaraan gekoppelde oplopende kosten hebben ervoor gezorgd dat er niets meer georganiseerd kan worden. Ieder jaar zijn er vele vrijwilligers bezig om te proberen een leuke Koninginnedag op te zetten. Hiervoor wordt er ook door de vereniging gecollecteerd. Het is altijd moeilijk om mensen te vinden om te collecteren. Tevens,  wanneer de collectanten steeds vaker vervelend opmerkingen naar hun oren geslingerd krijgen, wordt het nog moeilijker om hiervoor mensen te krijgen. Mede hierdoor, en doordat er weinig aanloop, is heeft schuttersvereniging Willem Tell besloten om te stoppen met het organiseren van dit volksfeest.
Wat wel doorgang heeft gevonden is de reveille van Muziekvereniging Excelsior vanaf de Nederlandse Hervormde kerk. Dit evenement is al vele jaren een traditie en staat niet verbonden met de organisatie van het Oranjefeest. Om de muziekvereniging te ondersteunen  heeft  Willem Tell daarom besloten het ontbijt wat de muzikanten normaliter krijgen aangeboden , wel doorgang te laten vinden. Daarom stonden 2 lange gedekte tafels klaar in het verenigingsgebouw voor de muzikanten van Muziekvereniging Excelsior en het bestuur van Schuttersvereniging Willem Tell. Zij kregen een heerlijk ontbijtje aangeboden voor hun goede werk.  Een traditie die pas een aantal jaren plaatsvindt, maar zeer zeker lang stand zal houden.
Voorzitter Wim Lammers sprak namens de vereniging zijn dank uit aan voorzitter Theo Kuiper jr. en bood de 4 dames die elk jaar zorgdragen voor het ontbijt, Marielle Terhorst, Liset te kloese, Dinie van de Schepop en Tonie Terhorst een bosje bloemen aan. Zoals de kop al aangeeft. De vrijwilligers zijn er wel. Nu de financiën en het publiek nog.

KLIK HIER voor foto's

Bestuur 2 wint 27e schiettoernooi

Afdeling Schietsport van Schuttersvereniging Willem Tell Silvolde heeft het 27ste schiettoornooi op zaterdag 2 april jl. afgesloten met de finale-avond.
Dit jaar hadden zich 15 dames- en 38 heren-/gemengde viertallen opgegeven. Na de voorrondes en de halve finale zijn de volgende winnaars op de finale-avond uit de bus gekomen.
Bij de heren-/gemengde teams: 1e Bestuur 2, 2e Frikadellen, 3e Alle Tien
en bij de dames teams: 1e Water d'r bij, 2e Poetsmoppe n2 en 3e Pr. Bernhardstraat 1.
 
Op de volgende lotnummers zijn nog prijzen gevallen: Rose 113 - 206 - 293 - 295 en 362.
De prijzen kunnen afgehaald worden bij Henk Angenent, Siebelinkstraat 5 te Silvolde, tel.nr.: 0315-327078.

Blokfluiters geven spetterend concert

Vandaag (24 oktober) heeft de leerlingengroep op hun blokfluit een spetterend concert gegeven voor hun ouders, opa's, oma's en belangstellende. De groep bestond uit twee niveaus. De leerlingen die klaar zijn met deel 1 en die de leerlingen die deel 2 al gehad hebben. Beide groepen lieten het beste van zich horen. Aan het einde van het concert werden de leerlingen verrast met een oorkonde en een leuk cadeautje. elke leerling was nameling geslaag voor hun toets. Helma bedankt voor je inzet en goede begeleiding.


Op de foto ontbreekt nog Iris Jonker. Zij kon er helaas niet bij zijn.

 

Tonie Terhorst schuttersKoning(in) Willem Tell.

Tonie Terhorst heeft op kermismaandag de romp naar beneden gehaald en mag zich Koning(in) van Willem Tell noemen. De romp kwam naar 64 schoten al naar beneden. Dat geeft maar weer eens aan dat het niveau van het schieten dit jaar extreem hoog was. Bij het vogelknuppelen was het wederom Marlies de Vries die net als vorig jaar het laatste stykje vogel van de paal gooide. Bij de jeugd was het echt als vanouds. Alle jeugleden zaten gespannen rondom te schacht. uiteindelijk was het Beryl Terhorst die naast haar oma (Tonie) mag staan en zichzelf jeugdkoning(in) van 2010 mag noemen.
Hoogheden van harte gefeliciteerd.

Dinie van de Schepop benoemd als lid van verdiensten.

Tijdens de algemen ledenvergadering is Dinie van de Schepop benoemd als lid van verdiensten. Dinie is door de commissie van de schietsport voorgedragen omdat zij mede tijdens het schiettoernooi zoveel werk verzet. Namens ons allen, van harte gefeliciteerd.

 

Uitslagen verloting schiettoernooi 2010

De volgende lotnummers die in de prijzen zijn gevallen zijn nog niet opgehaald.

Groen: 650 – 693 – 842  

Roze: 903 – 978

Wit: 54 – 146

Prijzen af te halen bij:   H. Angenent
                                  Siebelinkstraat 5
                                  Tel: 0315 – 327078

Huldiging jubilarissen tijdens nieuwjaarsschieten.

Op 9 januari j.l. was er weer het jaarlijkse nieuwjaarschieten. Deze avond wordt door de vereniging aangegrepen om zijn jubilarissen te huldigen. Zo ook dit jaar. Er waren maar liefs 15 jubilarissen aanwezig (een aantal mensen hadden vanwege slecht weer afgezegd) . 8 leden van 25 jaar lid, 2 van 40 jaar lid, 2 van 50 jaar lid, 1 van 60 jaar lid en, het is geen officieel jubileum maar ze werden toch in het zonnetje gezet, 2 leden die maar liefs 65 jaar lid zijn.

Na de huldiging werd er gestreden op de concoursbaan om te bepalen wie de beste schutter van Willem Tell op deze avond is. Dit jaar is het Eric Kuiper gelukt om voor de zesde keer deze eer in de wacht te slepen. Ook kon men diverse kaartje schieten op verschillende banen. Op de vrije baan kon men zich helemaal laten gaan. Hier was het Aloys Bussink die het hoogste aantal behaalde. Er was ook aan de jeugd gedacht. Op de geluksbaan was het dan ook Peter Jan Bergenvoet die de meeste punten bij elkaar schoot. Ook kon men op de kruisboog wat laten zien. Hier was het Mariëlle Terhorst die als beste uit de bus kwam. Het was een gezellige avond waar menig schutter met een leuk prijsje huiswaarts keerde. Een goed begin voor het nieuwe jaar.

 

v.l.n.r. staand. Th. Kuiper jr (40 jaar), S. Terhorst (25), R. Schwartz (25), H. Böttcher (25), N. Bussink(25), M. Schwartz (25), V. Striekwold (25), J.Pothof (25), J.Stoltenborg (25),  G.Huntink (50), J.Bieleveldt (50) en  J. Andriessen (40). Zittend v.l.n.r. P. van Pluur (65 jaar), H. Striekwold (65 jaar) en C. Vermeij (60 jaar)

 

Kaartavond 2009 wederom zeer gezellig.

Het was weer zover. De dagen worden grijzer en dus moest er weer gekaart worden. 12 koppels hedden zich opgegeven om te strijden om de wisselbeker. Het werd een lange avond. Om 12.45 uur werd de laatste kaart gelegd waarna er direct overgegaan werd tot de prijsuitreiking. Het was het koppel Henk en Johan Angenent dit dit jaar de beker mee naar huis mochten nemen. Het duo Wilfried Angenen en Simon Peters deden hun uiterste best om met de poedelprijs aan de haal te gaan. Dit tot grote verdienste.

KLIK HIER voor foto's

Jubileumfeest vriendschap Schützenverein Mehrhoog (D)

Het is nu 60 jaar geleden dat de vriendschap is ontstaan met onze duitse vrienden uit Mehrhoog. Dit jubileum kunnen wij natuurlijk niet ongemerkt voorbij laten gaan. Daarom stond er een mooi programma op de Agenda. Beide verenigingen gaven een mini concert waarna er heerlijk gegeten werd en natturlijk een aansluitend feest gevierd. Van beiden gemeentes was er een afvaardiging aanwezig. Een geslaagde avond.

KLIK HIER voor foto's

Ondanks drama Apeldoorn, koninginnedag toch geslaagd

Je kunt er nauwelijks over spreken, een geslaagde koninginnedag. Toch kunnen wij als organisatie terug kijken op een gezellige dag voor de kinderen. Het weer was mooi, de attracties gezellig. Wederom zijn er vele kinderen samen met hun ouders nabij het clubgebouw van Willem Tell gekomen om van dit alles te genieten. Ook de fietstochten waren weer een groot succes. Toch knap om elk jaar weer 2 leuke routes te maken.

KLIK HIER voor foto's van deze geslaagde dag

 

Jan Berendsen benoend tot Erelid

Op de jaarlijkse lenvergadering is Jan Berendsen benoemd tot erelid. Jan zet zich al een geruime tijd in voor de verening. Hij is op dit moment zeer aktief als beheerder van ons clubgebouw. Jan heeft zich in de jaren dat hij lid is van de vereniging op alle fronten zeer verdienstelijk gemaakt. daarom heeft het bestuur Jan voorgedragen aan de vergadering hem te benoemen tot erelid. Dit verzoek werd door de vergadering onder applause aanvaardt.

Jan van Harte gefeliciteerd. Je hebt het dubbel en dwars verdient.

 

Uitslag verloting schiettoernooi

Het 25 schiettoernooi is inmiddels achter de rug. De winnaars zijn bekend. tevens zijn de lootje getrokken voor de verloting. de onderstaande nummers zijn nog niet opgehaald

Groen:                                 Wit:
34                                          515
48                                          519
77                                          523
81                                          597
88                                          629

Valt u in de prijzen dan kunt u deze afhalen op Siebelinkstraat 5 te Silvolde

 

Geslaagd concours Mechelen

Op 7 september werd het federatief concours georganiseerd door en in Mechelen. Het was een spannende dag voor de verenigng. Vooral voor de Drumfanfare. Zij gingen namelijk weer, na lang afwezigheid, meedoen aan de muziekwedstrijden. Het resultaat was er. Met 83,5 punt werd een 1e prijs behaald. Prima werk.
Ook de vendeliers wisten goed van zich af te bijten. Met 19 punten werd er een verdiende 1e prijs in de wact gesleept. Ze haalde zelfs de hoogste overwardering. Puik werk. Over de mars was de jury iets minder tevreden. Hiervoor kregen wij een 2e plaats. Daarin tegen gaf het defile ons wederom een 1e plek. Ondanks de buien kunnen spreken van een geslaagde dag.                                                                                      KLIK HIER voor de foto's

 

Geweldig feest voor de vrijwilligers

Op 1 juni hebben wij, mogen wij wel zeggen, een zeer geslaagd concours georganiseerd. Dit was niet mogelijk zonder vele vrijwilligers. Op zaterdagavond 30 augustes heeft de vereniging deze vrijwilligers een feest aangeboden om ze te bedanken voor hun inzet. Het werd een druk bezochte avond waar de drank reikelijk vloeide. 4 vrijwilligers van sportclub Silvolde zorgde voor de bezetting achter de bar. JONGENS HEEL HARTELIJK DANK HIERVOOR. het was een geweldig feest.                                      KLIK HIER voor de foto's

Nieuwe standaardvaandel voor schutterij

Tijdens het officiele gedeelte voorafgaande aan het keizerschieten werd door beschermheer Bart Nijman en Erelid Wim Prinzen sr. een nieuwe standaardvaandel aangeboden aan de schutterij. Beide heren hebben mede een flinke financiele inpuls gegeven voor het kunnen aanschaffen van dit vaandel. Het vaandel werd overhandigd aan de vaandeldrager. Een mooie standaardvaandel waar de vereniging nog vele jaren plezier van zal hebben.                                                                      KLIK HIER voor de foto's


 

Michael Kraan nieuwe Keizer

30 augustus 2008 is een datum die door Michael Kraan niet snel vergeten zal worden. Want op deze dag is hij diegene die uit een deelnemersveld van 19 oud koningen de romp naar beneden schoot.
Dit jaar mochten ook de leden die de titel kermiskoning nog niet gehaald hebben meeschieten op het randgebeuren van de vogel. Men gebruikte deze mogelijkheid veelvuldig zodat het een gezellige middag vol zon en plezier werd.

Begin van de middag werden Jan en Riet Peters blij verrast met een serenade ter gelegenheid van hun 40 jarig huwelijk. Dit was voor Jan (die gewoon meeliep) en Riet een komplete verassing. Na de rondgang had het bestuur nog meer in petto. Er werd namelijk door onze beschermheer Bart Nijman en Erelid Wim Prinzen sr. een nieuwe vaandel aangeboden aan de schutterij. Dit vaandel gaat het oude versleten vaandel vervangen. Na deze mooie handelingen werd het echtpaar Winkelhorst naar voren gehaald. Zij hadden namelijn een huwelijksjubileum bereikt van 50 jaar. Tevens werd Bart Nijman met zijn vrouw erbij gehaald. Zij hebben beide de leeftijd van 80 bereikt. Voor deze jubilarissen werd een mooie serenade gegeven. Na deze plichtplegingen werd er eerst samen koffie gedronken met een heerlijk gebakje erbij , geschonken door bakkerij ten Have ter gelegenheid van ons 110 jarig bestaan. Hierna werd er gestart met het keizerschieten.
een geslaagde dag met als afsluiting een goede keizer.           
                                                                                            KLIK HIER voor de foto's


Schuttersconcours succesvol verlopen

De kringdag van de achterhoek is weer aan zijn eind gekomen. Het was een geslaagde dag, mede dankzij het mooie weer. Het was wederom een kleurrijk gebeuren en een gezellige boel. De prijzen zijn verdeeld en iedereen is moe en voldaan huiswaarts gekeerd.

Van deze zijde willen wij de nieuwe kringkoning Frank Heister feliciteren. Wij zijn er trots op dat de organiserende vereniging deze eer heeft behaald. 

KLIK HIER voor de foto's

 

Aloys Bussink na aftreden benoemd als erebestuurslid

[24-04-08] Tijdens de jaarlijkse ledenvergadering is Aloys Bussink benoemd door de vergadering als erebestuurslid. Dit heeft hij verdiend voor zijn 21 jaren hard werken als lid, bestuurslid en secretaris. Aloys heeft zijn functie als bestuurslid en secretaris naast zich neer gelegd om de weg vrij te maken voor de "jongere" generatie. Voor het sluiten van de vergadering sprak de voorzitter een paar vriendelijke woorden waarna hij het kersverse erelid de bijbehorende medaille opspelde. Zijn vrouw kreeg uiteraard een mooi bosje bloemen.

Aloys en Nettie van harte gefeliciteerd

 

Uitslag schieten en loterij schiettoernooi

Bij het jaarlijkse schiettoernooi zijn de volgende groepen in de prijzen gevallen:

Heren/gemengd  1e   De Olde Bond
                         2e   H.Verhey
                         3e   Bestuur

Dames                1e   De Poetsmoppen
                         2e   L. Verhey
                         3e   De Beertjes

De prijzen van de loterij zijn op de volgende nummers gevallen±

Roze-   11  -  48  -  53  -  578  -  620

Geel-    76  -  168  -  322

U kunt uw prijzen afhalen bij H.Angenent, Siebelinkstraat 5 Silvolde
U kunt ook eerst bellen of er iemand thuis is. Telefoon± 0315 - 327078

 

 

Jubilarissen gehuldigd tijdens nieuwjaarsschieten

Op 12 januari viel in 2008 het jaarlijkse nieuwjaarsschieten. Voor de schutterij een manier om samen met haar leden het afgelopen jaar af te sluiten door middel van een gezellige maar ook competetieve schietavond. De hele avond door werden er door de enthousiaste leden veel kaarten gehaald om maar een kans te maken op 1 van de vele prijzen die voor alle banen uitgestald stonden. Er kon geschoten worden op een kruisboogbaan, een geluksbaan, een kruisboogbaan en de vrije baan.

Één van de hoogtepunten van deze avond is het huldigen van de leden die in dit jaar een jubileum vol maken. Dit jaar zijn er maar liefst 13 jubilarissen;

Dhr P. van Pluur 60 jaar lid                          Dhr F. Miggelbrink 50 jaar lid
Dhr G. ten Have 40 jaar lid                          Dhr B. Terhorst 40 jaar lid
Dhr P. Vet 40 jaar lid                                  Dhr B. Vonk 40 jaar lid
Dhr G. Brugman 25 jaar lid                           Dhr H. Groothuismink 25 jaar lid
Dhr E. Holthausen 25 jaar lid                        Dhr J. Mulder 25 jaar lid
Dhr W. Roelofs 25 jaar lid                            Dhr M. Schwartz 25 jaar lid
Dhr P. van de Wetering 25 jaar lid

Het was een zeer gezellige en geslaagde avond en voor de jubilarissen nogmaals van harte gefeliciteerd!                                                                    

 

Hartenjaagtoernooi weer ten einde

De jaarlijkse hartenjaagtoernooi is weer gespeeld. Er waren dit jaar een aantal nieuwkomers. Diezelfde nieuwkomers gingen lopen met de prijzen. De uitslag is als volgt.

Mirjam en Cor Burgemeester
922
Bennie Hulst/Jan Berendsen
896
Johan en Paula Tuenter
845
Bert v Wey/Harry vd Meer
800
Johan en Henk Angenent
898
Wilfried Angenent/Simon Peters
788
Dinie vd Schepop/Aloys Bussink
785
Silvan van Aalst/Roger Schwartz
772
Chris Heitink/Theo Kuiper
763
Helma Heister/Ulla Peters
752
Dream Team
704
Hein Peters/ Gert Besseling
804
Bud en Dennis
671

 

Uitwisseling Schutzenverein Mehrhoog 2007

Op zaterdag 27 oktober j.l. was het weer zover. De jaarlijkse uitwisseling met onze bevriende schutzenverein Mehrhoog uit Duitsland. Dit jaar kwamen onze vrienden naar Silvolde toe. We hadden dit jaar wederom een leuk programma in elkaar gedraaid.
We zijn tegen 20.00 uur begonnen met de traditionele schietwedstrijden. Hier strijden de mannen van Mehrhoog tegen de mannen van Willem Tell en de vrouwen tegen de vrouwen. Na het schieten werd er verschillende tafels opgebouwd. Enwel 1x Franse roulette en 2x Black jack. We gingen casino spelen. De fiches werden uitgedeeld en het gokken kon beginnen. Tegen 10 uur kregen bezoek uit China. Er werd een heerlijk chinees buffet uitgestald waar wij met zijn allen op zijn gestort. Heerlijk was het.
Tijdens en na het eten werd er nog stevig doorgegokt. De bank moest her en der een cheque uitschrijven om zelf niet failliet te gaan.

Aan het einde van de avond werden de prijzen bekend gemaakt. De heren van Mehrhoog hebben ruim gewonnen van Willem Tell. De dames van Silvolde moesten ook het onderspit delven. Een rede voor onze voorzzitter aan te geven dat we volgend jaar in trainingskamp moeten. De beste mannelijke en vrouwelijke schutter kwam ook uit het Duitse kamp. Dit in tegendeel tot de casino. Hier werden de prijzen weggesleept door de Nederlanders. Het gokken ligt ons duidelijk beter.

De opkomst was geweldig. dat zorgde ervoor dat het drank ruim vloeide en dat het een zeer geslaagde en gezellige avond was. op naar volgend jaar.

koninginnedag 2007 een groot succes

Het zit er al weer op. Koninginnedag 2007. de verjaardag van onze Koningin werd rondom het schuttersgebouw van Willem Tell door velen gevierd. De organisatie heeft getracht een leuk programma te maken. Waaronder de ballonnenwedstrijd, het krattenstapelen en o.a. het parapluhangen. Alle spellen werden door vele kinderen (en soms de volwassenen) gespeeld. Ook de ballonen vlogen de lucht (en soms de boom) in. Het weer was goed en het eten en drinken was goed voor elkaar.

Het krattenstapelen werd door vele geprobeerd. Enkele kregen er een hoop op elkaar in tegenstelleng tot sommige die er niet op kwamen. De top van het krattenstapelen is toch wel Elif en Suzan. Zij kregen 17 kratten opelkaar alvorens ze naar beneden storten. Een geweldige prestatie. Bij het paraplu-hangen was het Veerle die maarliefs ruim 4 minuten bleef hangen. Gevolgd door Lowie die er ruim 3 minuten aanhing.
Bij het doelschieten was de hoogste snelheid maarliefs 84 km/uur. Een snelheid die de gehele dag door iedereen bewonderd werd.

Ton Terhorst benoemd als erebestuurslid

Op de jaarlijkse ledenvergadering is aftredend bestuurslid Ton Terhorst benoemd door de vergadering als erebestuurslid. Deze titel heeft hij verdiend voor zijn vele jaren inzet binnen en buiten het bestuur. Ton is meer dan 33 jaar bestuurslid geweest en daarvan heeft hij 18 jaar de functie van penningmeester bekleed. Hij was tevens de voorloper van het huidige clubgebouw en de nieuwe opzet van de kermis. Ton wil iets rustiger aan gaan doen en ruimte maken voor de jeugd.

Ton was zichtbaar verrast en aangedaan dat hij tijdens de ledenvergadering benoemd werd en de bijbehorende versierselen kreeg opgespeld. Een welverdiende titel!

Ton en uiteraard Tonie van harte gefeliciteerd.